بودجه بندی جامع
بودجه بندی جامع
بودجه بندی جامع، فرایندی است که طبق آن دپارتمان های مختلف در سازمان گرد هم آمده و برنامه های خود را در قالب بودجه ارائه می نمایند.
در بودجه بندی های جامع بطور کلی به سه قسمت بودجه ورودی، بودجه جاری و بودجه خروجی تقسیم می شوند. در قسمت بودجه عملیاتی کلیه دپارتمان های عملیاتی سازمان مشارکت مستقیم دارند ولیکن در بودجه مالی مدیر مالی و تیم حسابداری مدیریت بهمراه مدیرعامل سازمان نقش دارند.
بطور کل در تقسیم بندی بودجه جامع، به دو قسمت بودجه عملیاتی به مواردی از قبیل بودجه فروش، بودجه موجودی کالای پایان دوره، بودجه تولید، بودجه دستمزد مستقیم، بودجه سربار، بودجه هزینه های عملیاتی، بودجه هزینه های بازاریابی و فروش، بودجه اقلام غیر عملیاتی و ...و همچنین بودجه مالی به مواردی از قبیل بودجه مخارج سرمایه ای، ترازنامه بودجه شده، صورت گردش جریان وجه نقد بودجه شده و ... اشاره داشت.
لذا با توجه به فرایندی که در هر سازمانی تعریف می شود، بودجه جامع فرایندی بلندمدت و برای سازمان دهی به قسمت های مختلف در هر سازمان تهیه و تدارک می شود لذا قدم بعدی در بودجه بندی جامع، کنترل بودجه می باشد که اقدامی مهم در فرایند سازمان محسوب می شود.
بدین معنی که بودجه جامع یک نوع پیش بینی از اتفاقات و تصمیم گیری ها بر مبنای شرایط فعلی سازمان و ... تهیه می شود در صورتیکه در واقعیت ممکن است اتفاقات دیگری رخ داده و این تغییرات برخی درون سازمانی و برخی برون سازمانی و حتی بدلیل تغییرات جهانی دور از براورد بوده است که این تغییرات منجر به اینجاد انحراف در بودجه می شود. بررسی علل این انحراف یکی از مهمترین قسمت های بودجه و یا همان کنترل بودجه است که معمولا در سازمان ها بصورت ماهانه، دو ماهانه، یا بیشتر انجام می شود.
در نهایت تهیه صورتهای مالی تخمینی، تصویر روشنی از فعالیت های سازمان در آینده نشان می دهد.
لازم بذکر است در سازمان ها بدلیل اجرایی شدن فرایندهای سازمانی نیاز به تهیه بودجه نقدی دارند.
شرکت گروه مشاوران مدیریت فرایند نگر هوشمند با توانی مضاعف و تجربه ای طولانی در اجرای فرایند بودجه بندی جامع در سازمان تولیدی و بازرگانی و ... در این امر در کنار شما برای دستیابی به اهدافتان می باشد.